Kanker, bewustwording behandeling, oorzaak en genezing (2)

Hoe twee generaties doctoren en onderzoekers op een verkeerd spoor kunnen zitten

8 juli 2014, door Richard Hereijgers

Kanker kan voorkomen worden en vaak is het te genezen, maar helaas maar zelden door de huidige medische wetenschap met chemo, bestraling en operatie als standaard behandelmethode.

Waarschijnlijk zullen we over 100 jaar terugkijken op deze tijd van behandeling met chemo, bestraling en operaties zoals we nu op de middeleeuwen terugkijken met aderlaten e.d. , als barbaars, wreed en onnodig.

Oorzaak: zuurstoftekort op celniveau

In 1926 was Dr. Warburg goed op weg met zijn vaststelling van de oorzaak van kanker: zuurstoftekort op celniveau. Hij wist ook wat er aan te doen was: het gebruik van omega 3, 6 en 9 vetzuren die verantwoordelijk zijn voor het zuurstoftransport in het bindweefsel weer op het noodzakelijke niveau brengen door voeding.

Als je nu met een reguliere arts praat over het effect van voeding krijg je geen duidelijk antwoord: het is niet wetenschappelijk bewezen dus kan er niets over gezegd worden. "Eet maar waar je zin in hebt..." artsen hebben echter hun hele 8-jarige opleiding nog geen week les gehad over voeding, en wat ze dan leren is waarschijnlijk nog onjuist ook.

De artsenopleiding heette vroeger niet voor niets 'medicijnen'. Dat is ook precies wat het is: een door de farmaceutische industrie opgelegd curriculum met alle kennis en toepassingsmogelijkheden voor medicijnen.

Er spelen nog andere zaken mee, zoals, stress, trauma's, algeheel emotioneel welzijn, maar die krijgen al helemaal geen aandacht van de medische wereld. Sterker nog, de medische wereld veroorzaakt over het algemeen veel stress en verlaagt het emotioneel welzijn.

Big Pharma

big pharmaDeze hele farmaceutische wereld wordt overheersd door geld verdienen, pure hebzucht. Misschien niet bij de individuele onderzoeker, maar die wil z'n baantje houden dus doet er aan mee.

Als er een werkend medicijn ontdekt - en dat is al meerdere malen gebeurd, m.n. bij natuurlijke middelen - maar het is niet te patenteren, dan wordt het niet onderzocht, dus ook niet goedgekeurd en dan komt het gewoon niet bij de patient.

Het is dan ook zeer triest dat we met z'n allen tot op heden hebben toegestaan dat de medische wereld bepaald wordt door marktwerking en winstmaximalisatie. Dit geldt in het bijzonder in het geval van de behandeling van kanker, de melkkoe van de farmaceutische industrie. Deze behandelingen zijn ontzettend duur, dus zeer winstgevend. Chemotherapie werkt echter in 75% of meer van de gevallen niet en is in alle andere gevallen schadelijk voor de patient. Het ontneemt ook nog eens de levenskwaliteit van de mens in zijn laatste dagen. Ik vind het gewoon zwaar misdadig,.... barbaars en wreed inderdaad.

Er bestaat een protocol waar artsen zich aan te houden hebben waardoor ze - al zouden ze het willen - niet buiten de gebaande paden kunnen treden. Dus al heeft een arts wel verstand van voeding, dan mag hij zijn patient daar niet noemenswaardig en serieus over adviseren. Ik heb geen idee hoe zo'n arts rustig kan slapen, maar het wordt me nu wel duidelijk waarom het juist de artsen zijn die tegen een burn-out aanzitten, een drankprobleem hebben, depressief zijn of zelfmoord plegen. Je hebt als huisarts 10 minuten per patient, moet daarin ook nog een digitaal patientendossier ingevuld zien te krijgen. Hij mag zijn eventuele extra kennis die hij wellicht buiten zijn reguliere opleiding heeft opgedaan niet toepassen. Ik denk niet dat dit menselijkerwijs te doen is zonder afgestompt te raken.

Om een vergelijking te maken: als loopbaanbegeleider trek ik anderhalf uur uit voor een twee-wekelijks consult. Vinden we met z'n allen onze gezondheid zo weinig waard dat het okay is dat een huisarts in 10 minuten tot een conclusie moet komen? Ik verbaas me hierover.

Hoe het zo ver gekomen is...

Big PharmaTot 1900 was er een goede belans tussen eeuwenoude traditionele natuurgeneeskunde en de vroege farmaceutische ontwikkelingen. Na 1900 is er van de medische wereld een zeer winstgevende industrie gemaakt.

In het begin van de vorige eeuw werd de ontwikkeling van chemotherapie, bestraling en operaties gefinancieerd door de bekende zeer welgestelde families Rockefeller, Morgan en Carnegie. Deze gingen ook de medische opleidingen sponsoren. Omdat ze zulke enorme bedragen doneerden, waar de opleidingen mooie dingen mee konden doen, was het haast vanzelfsprekend dat deze families vertegenwoordigers kregen in het bestuur van de universiteiten. Zo konden ze er op toezien dt 'hun geld goed besteed werd'....

Alle universiteiten accepteerden het geld en bijbehorende bestuursleden. Daarmee werd het hele medische onderzoek in de richting van farmaceutische medicijnen gestuurd. En de artsen in opleiding leerden vervolgens alles over medicijnen als behandelmethode, maar nauwelijks iets over andere relevante zaken, zoals preventie en voeding. Daar was immers geen geld mee te verdienen.

Dus vandaag de dag loop je bij een huisarts binnen - en 9 van de 10 keer loop je weer naar buiten met een recept voor medicijnen. Waarom? Omdat de arts dat zo geleerd is.

Inmiddels bekend als 'Big Pharma', bestaat de de farmaceutische industrie uit enorme bedrijven zoals Johnson & Johnson, Bayer, Phyzer en Lilly om er enkele te noemen. De gezamelijke omzet van deze bedrijven was 10 jaar geleden al meer dan 500 miljard dollar. Hun marketing activiteiten richt zich direct op de artsen, en wel al vanaf de eerste dag van hun opleiding. Hierbij kun je denken aan gratis lunches, al of niet met champagne, happy hours, gratis vliegtickets, etc.

artsen en medicijnen

Angst verkoopt goed - vooral op het gebied van ziekten.

Nogmaals voor de duidelijkheid, dit is heel belangrijk: een geneesmiddel wat uit de natuur komt, komt nooit bij een reguliere arts terecht. Iets uit de natuur kan niet worden gepatenteerd. Een medicijn wat niet gepatenteerd kan worden, daar kan geen geld mee verdiend worden. Een medicijn waarmee niets mee verdiend kan worden, wordt niet onderzocht. Wat niet onderzocht wordt zal nooit goedgekeurd worden, sterker nog, tegenwoordig wordt het zelfs verboden. Waarmee het cirkeltje rond is waarin natuurgeneeskunde ontmoedigd en stelselmatig de nek omgedraaid wordt.

Maar goed, langzaam maar zeker neemt het bewustzijn toe. Patienten worden mondiger en onderzoeken alternatieven.

Oude Energie artsen ontmoedigen dat, Nieuwe Energie artsen moedigen dat aan.

Wellicht ten overvloede / disclaimer

Wellicht ten overvloede wil ik duidelijk benoemd hebben dat in het geval van kanker het raadplegen door een reguliere arts noodzakelijk is. Mijn boodschap is wel dat de reguliere arts meestal werkt vanuit de visie van de farmaceutische industrie. Deze heeft hij in zijn opleiding meegekregen. En ook al zou hij zijn visie verbreed hebben dan moet de arts zich altijd aan een vastgesteld behandelingsprotocol houden. Daarom kan het verstandig zijn een natuurgeneeskundige, orthomoleculaire of alternatieve arts in te schakelen om ook vanuit een andere visie naar de kanker te kijken en te behandelen.

Verder raad ik iedereen aan mij niet direct te geloven, maar zelf op internet en met deskundigen zijn eigen onderzoek te doen alvorens belangrijke beslissingen te nemen betreffende de keuze voor een behandeling.

* * *

Exposing the cancer industry: origins

 

The truth about cancer:

 

Links voor verder onderzoek

Kanker... de mensheid al honderden jaren bedonderd
http://www.wanttoknow.nl/overige/kanker-de-mensheid-al-100-den-jaren-bedonderd/

Medische wetenschap is de ware kwakzalverij..!
http://www.wanttoknow.nl/gezondheid/big-pharma/medische-wetenschap-is-de-ware-kwakzalverij/

The truth about drug companies
http://blog.naturalhealthyconcepts.com/2013/09/05/the-truth-about-drug-companies/

To intentionally diagnosing healthy people with cancer to make money
https://www.minds.com/blog/view/401784984240656384/more-doctors-confessing-to-intentionally-diagnosing-healthy-people-with-cancer-to-make-money

 


Wil je op de hoogte blijven van blogs, tips & events van mij?

Meld je dan hier aan:

Life Alignment tips & events 


 

Naar deel 1