Multidimensionale Tijd

We zijn gewend ons leven te beschouwen vanuit een ruimte-tijd perspectief waarbij ruimte drie dimensies heeft en tijd één dimensie. Lineaire tijd zogezegd.

Wat nu als tijd meerdere dimensies heeft?

Er wordt weleens gezegd: ‘er bestaat alleen maar Nu’, ‘Tijd bestaat niet’, ‘alles gebeurt tegelijkertijd’. In de ultieme werkelijkheid is dat vast ook zo, maar we kunnen tijd nog wat verder verkennen.

Ik heb enkele jaren geleden een visioen gehad waarbij ik over een landschap vloog waarbij ik m’n diverse levens zag: hier mijn leven nu, daar m’n leven in de middeleeuwen, even verderop m’n leven in de tijd van Jezus, weer verder m’n leven in het oude Egypte, daarna m’n leven in Atlantis, etc.

Hier verder over filosoferend had dit visioen drie dimensies van tijd in zich:

  • De lineaire tijd van ieder leven
  • De tijdschaal van al die levens naast elkaar. Deze tijdschaal wordt doorgaans als lineaire tijd beschouwd, en dat kan, als je er vanuit gaat de de levens na elkaar plaatsvinden. Maar aangezien ik zag dat al je levens tegelijkertijd plaatsvinden gaat dat niet op en vraagt dan om een extra dimensie.
  • Alle levens waren verbonden en veranderbaar, dus ook daar zat een vorm van tijd in

In een driedimensionaal model ziet er dat zo uit:

Multidimensionale tijd

Vanuit hogere dimensies is men in staat om in te tunen op elke tijdstip in je leven. Vanuit die hogere dimensie is er dus een overzicht van je hele leven. Echter zonder dat dit leven vast ligt. Ook dit vraagt dus weer om een extra een dimensie van tijd. Door een dimensie loodrecht op de twee eerder genoemde dimensie te zetten, is het te verklaren dat je hele leven te overzien is en toch nog veranderbaar.

Ik heb er een paar jaar over gedaan om het echt te snappen, maar ik geloof wel dat ik het nu door heb. Maar ook dit is slechts een vereenvoudigde vorm die ik met m’n menselijk bewustzijn kan bevatten…

 

Interessante links:

 

 

 

Boeken waarin hierover geschreven wordt:

- De Seth Materie - van Jane Roberts

- Derde gesprek met God - van Neale Donald Walsch

- Maak je hemel op Aarde - van William Gijsen

- 2012, een poort in de tijd - van Caroline Cory

 


 

Wil je op de hoogte blijven van blogs, tips & events van mij?

Meld je dan hier aan:

Life Alignment tips & events