Kanker: oorzaak, behandeling, bewustwording

30 juni 2014, door Richard Hereijgers

Onderweg naar huis na een intensieve dag komen altijd wel de nodige gedachten en ideeën in me op. Het is inmiddels 2 uur 's nachts maar deze keer moet ik er iets over schrijven voordat ik kan gaan slapen. Op facebook wel te verstaan, ik houd m'n mond niet langer.

Ik word niet altijd door iedereen serieus genomen, maar ik ben wel zo'n 20 jaar geleden aan de Universiteit in Eindhoven met grote waardering afgestudeerd dus ik meen wel enige intelligentie te hebben en ik weet ook echt wel hoe wetenschappelijk onderzoek in elkaar steekt. Ik zit nu inmiddels ook alweer 20 jaar op het spirituele of alternatieve pad.

Afgelopen jaren heb bij verschillende mensen in mijn netwerk kanker meegemaakt en met hen gepraat over de keuze voor reguliere of alternatieve behandeling of een combinatie van beide. Nu het nog dichterbij gekomen is, en m'n vader de diagnose alvleesklierkanker met uitzaaiingen naar lever en darm heeft gekregen, ben ik me uitgebreid aan het verdiepen in het genezen en voorkomen van kanker.

kanker en voedingVandaag heb ik een audio-opname van een goed gesprek van m'n vader met een specialist in het ziekenhuis beluisterd. M'n moeder en 2 zussen waren er ook bij. Op zich klinkt dit gesprek wel goed. Gelukkig is dit een fijne arts met heel veel oog voor de mens. Maar als ik dan deze specialist hoor zeggen dat het niet wetenschappelijk bewezen is, dat voeding - oftewel de balans van het eten van koolhydraten, eiwitten, essentiële vetten en de inname van vitamines - enige invloed heeft op het verloop van ziekteproces van kanker en dus daar verder ook geen advies in kan geven dan vraag ik me toch wel af hoe dat mogelijk is. Gewoon eten waar je zin in hebt wordt er gezegd... Op zich is dat nog wel een goede opmerking omdat je dan kunt vertrouwen op de wijsheid van het lichaam, wat zelf aangeeft wat het nodig heeft. Maar dat is ook niet wetenschappelijk onderbouwd denk ik dan....

Als oorzaak van kanker werd in het ziekenhuis al eerder enkel en alleen genoemd: roken, drinken of domme pech.

Wat leren deze doktoren tegenwoordig dan wel vraag ik me dan af. In 1926 was al bekend wat de oorzaak van kanker is: zuurstoftekort op celniveau van 35% of meer. (Ontdekt door Dr. Otto Warburg, - arts, biochemicus, fysioloog en nobelprijswinnaar). Dit staat uitgebreid beschreven in het boek "Het verzwegen verhaal over kanker" van prof. Brian Peskin. Recent heeft Ard Pisa dit nog eens goed uitgelegd in zijn boek "Wat Angelinga niet wist over kanker, maar wel had moeten weten". De informatie is bekend en beschikbaar. Bij alle vormen van kanker is het dus zaak om meer zuurstof in het lijf te krijgen (en geen vergif).

Maar dat is helaas niet doorgedrongen in de huidige medische wetenschap en dokterspraktijken. Wat ik me dus sterk afvraag is: is men daar nu echt alleen maar bezig met het optimaliseren en promoten van chemo o.l.v. de farmaceutische industrie, die slechts in 2-25% van de gevallen werkt? Krijgen kankerpatiënten straks hun peperdure persoonlijke geengineerde genetisch bepaalde chemotherapie voorgeschoteld, waar het volk ook nog even voor moet doneren naast hun al veel te dure ziektekostenverzekering? Al of niet in combinatie met bestraling, die ook goede cellen vernietigt...?

De kassa van de de farmaceutische industrie zal nog harder gaan rinkelen maar dit gaat qua genezing van kanker in mijn ogen echt nergens over. Wordt er in het reguliere medische circuit echt niet verder gekeken dan dat...? Blijkbaar niet. De financiële belangen van de farmaceutische industrie zijn enorm en hun invloed is niet te onderschatten. Steeds als de verhalen lees en denk dat het niet erger kan, blijkt het nog erger te zijn. Het is ongelooflijk hoe - op zich goedwillende artsen - de opgelegde vreselijke - maar nauwelijks werkende - behandelingen blijven inzetten. Ik verwacht dat we hier over 100 jaar op terugkijken zoals we nu op aderlaten terugkijken.

Het is nu dus aan de - in de meeste gevallen ernstig zieke - burger om zelf zijn eigen onderzoek te doen. En dan er zijn heel veel therapieën en diëten die van alles pretenderen, maar wat natuurlijk ook niet allemaal even betrouwbaar is.

In het collectieve bewustzijn zit stevig ingebakken dat kanker behandeld dient te worden met chemo en bestraling, sterker nog, ik heb begrepen dat dat per wet is vastgelegd. De doktoren mogen niets anders voorschrijven, ook geen voedingssupplementen, op straffe van het verliezen van hun beroepsbevoegdheid.

Dus reken maar op de nodige weerstand als je van de gebaande paden gaat. Ga er maar aanstaan om het dan helder te krijgen als patiënt....eigenlijk gewoon niet te doen....

En toch is er hoop, en heb ik er een goed gevoel over. Een van m'n facebook vrienden benoemde vandaag een dieet waarmee veel succes geboekt is. Regelmatig komen er 'wonderbaarlijke' genezingen voorbij. Zoals arts Henk Fransen zegt: 'er is altijd een kans', gelukkig. Ik geloof niet in statistieken, ieder mens is uniek.

incurable

En als een ziel besloten heeft het Aardse te verlaten, dan is dat zo. Dan kunnen we vanuit ons menselijke perspectief daar niet zoveel aan doen en moeten we dan ook niet willen.

Als een ziel echter besloten heeft nog even te blijven dan moeten we alles uit de kast trekken om dat te ondersteunen, dat wordt dan van ons gevraagd. Dan geeft het proces juist aanleiding om alle alternatieven te onderzoeken. En dat doe ik dus.... en met alle informatie die ik verzamel kom ik er niet onderuit ook mijn lifestyle aan te passen. Dat is nog m'n grootste uitdaging en gaat het uiteindelijk toch ook over mezelf.

Voor mij was de ziekte van m'n vader aanleiding dit onderzoek te doen en te blijven doen en ik hoop nu dat anderen die de diagnose kanker krijgen er wat aan hebben. Het is belangrijk om zelf goed geinformeerd te zijn en niet zomaar alles aan te nemen wat de dokters zeggen. Opgeleid door de farmaceutische industrie hebben ze namelijk niet alleen het belang van de patient voor ogen, maar zijn zij - vaak onbewust - een verlengstuk van deze farmaceutische industrie. In vele gevallen doen de dure reguliere behandelingen meer kwaad dan goed en moet ook kritisch naar voorgestelde pijnstilling gekeken worden.

 - doe je eigen onderzoek grondig en volg je eigen gevoel -

Links voor verder onderzoek: 

Kanker: hoe verder?
http://www.kankerhoeverder.nl/

Kanker behandeling: de relatie tussen kanker, suiker en zuurstof(gebrek):http://www.uitdaging.net/gezond/kanker_behandeling_voeding.html

Charlotte Gerson on Cancer and Disease
https://www.youtube.com/watch?v=U7Ck9D45OT4

http://gerson.org/gerpress/the-gerson-therapy/

'Baking Soda', de schrik van Big Pharma....!
http://www.wanttoknow.nl/hoofdartikelen/baking-soda-de-schrik-van-big-pharma/

Maagzout geneest kanker, nu is het bewezen!
http://worldunity.me/maagzout-geneest-kanker-nu-is-het-bewezen/

Ondersteunende producten bij kanker
http://www.henkfransen.nl/

Stichting Mediwiet Cannabis Kliniek
http://www.stichtingmediwiet.nl/

Pleidooi voor biologische kanker bestrijding
http://www.wanttoknow.nl/gezondheid/pleidooi-voor-biologische-kankerbestrijding/comment-page-  1/

http://www.wanttoknow.nl/gezondheid/hennepolie-geneest-kanker-bewijs-telkens-geleverd/

Het pillenbedrog
http://www.trouw.nl/tr/nl/4328/Opinie/article/detail/3443659/2013/05/18/Het-pillenbedrog.dhtml

Linda's blog
http://mijnstrijdtegenkanker.wordpress.com/6-stappen-naar-genezing/

Eten tegen kanker
http://www.natuurdietisten.nl/

Kankerfonds toch niet zo gezond als gedacht
http://duurzamemaatschappij.wordpress.com/2014/09/07/kankerfonds-toch-niet-zo-gezondmakend-als-gedacht/

Kankernieuws: de onbehandelden leven langer
http://worldunity.me/kanker-nieuws-de-onbehandelden-leven-langer/

Pijnstillers: wondermiddel of gevaar
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/diversen/6521-pijnstillers-wondermiddel-of-gevaar.html

 

YouTube

Anita Moorjani, Ik moest doodgaan om mezelf te genezen

 

Wubbo Ockels, een van mijn helden, over zijn proces van het omgaan met kanker 

 

The truth about cancer:

 

Exposing the cancer industry: origins

 

Ard Pisa: Wat Angelina niet wist over kanker , maar wel had moeten weten
We zijn het allemaal gaan geloven...

ard pisa kanker 

 

Andreas Moritz: Kanker is geen ziekte ... maar een overlevingsmechanisme

kanker overlevingsmechanisme

 

Richard Béliveau en Denis Gingras Eten tegen kanker, de rol van voeding bij het ontstaan van kanker

eten tegen kanker

 

Hans Moolenburgh sr. U kunt meer dan u denkt, aanvullende maatregelen om kanker te helpen voorkomen en genezen

u kunt meer dan u denkt

 

Prof. Brain S. Peskin: Het verzwegen verhaal over kanker

het verzwegen verhaal over kanker 

 

Drs John Consemulder:De Zoete Wraak, Aspartaam en het Ware Gezicht van de Farmaceutische Industrie en de Voedingsindustrie'

 De zoete wraak

 

Dr. Bernie S. Siegel: Lessen van wonderbaarlijke patienten, hoe uw psychische krachten ernstige ziekten helend kunnen beinvloeden (alleen tweedehands verkrijgbaar)

 

Groepen op facebook:

Natuurlijk kanker genezen:
https://www.facebook.com/groups/441799152503968/?fref=ts

Gezondheidsrevolutie:
https://www.facebook.com/groups/525216110837852/?fref=ts


Wil je op de hoogte blijven van blogs, tips & events van mij?

Meld je dan hier aan:

Life Alignment tips & events