Je levensmissie

je LevensmissieIeder mens komt op aarde met een missie, een levensdoel, een plan voor zichzelf. Veel hoogsensitieve mensen voelen dat ze een missie in deze wereld hebben, maar hebben moeite om deze in de praktijk te brengen. Het is al een hele uitdaging om je levensmissie te herinneren of te ontdekken en als je deze voor jezelf duidelijk hebt, sta je voor de uitdaging deze te verwezenlijken.

Je kunt de vervulling van je levensmissie vinden in een bij-jou-passende baan, maar dat is niet voor iedereen weggelegd. De aard van de werkzaamheden kan nog wel passend zijn maar de organisatie daarom heen niet, zoals tegenwoordig vaak in de zorg het geval is. Of de functies zijn er wel, maar alleen in de vorm van vrijwilligerswerk.

Het is een heel persoonlijk proces om hier duidelijkheid in te krijgen, goed naar jezelf te kunnen luisteren, keuzes te maken en zo je weg in te vinden. Keuzes maken betekent meestal het verlaten van je comfortzone, loslaten van zekerheden, een sprong in het diepe. Natuurlijk kan dit de nodige angst oproepen. Dit is ook heel spannend. Maar in de tijd waarin we nu leven, een tijd van Nieuwe Energie, kun je uiteindelijk alleen nog maar je hart volgen en doen wat bij jou past. Daarom is het belangrijk om eventuele angsten los te laten en vertrouwen in jezelf te vinden door het stap voor stap toch te doen en zo met je levensmissie bezig te zijn.

levensmissie combinatieZolang het basisinkomen nog niet ingevoerd is, of als er geen andere vorm van inkomen beschikbaar is, dan is het heel wenselijk om je inkomen met je levensmissie te kunnen verdienen. Als je de vervulling van je levensmissie niet kunt vinden in een betaalde baan dan kan het starten van je eigen bedrijf of praktijk een goed alternatief zijn.

Je hoeft het niet alleen te doen, levenmissies zijn met elkaar verweven. Het is goed om je te omringen met mensen die je steunen, en bij elkaar te komen met gelijkgestemden. Mensen die open staan voor je idee├źn, je plannen, maar ook voor je eventuele ‘het nog niet weten’. Life Alignment organiseert regelmatigHSP - Ontdek je levensmissie - meetings met dit doel.

Je weet dat je met je levensmissie bezig bent als je er blijvend blij van wordt, het veel voldoening geeft, de juiste mensen op je pad krijgt en je een persoonlijke groei doormaakt.

 


 

In dit verband breng ik graag de facebookgroep 'HSP - Ontdek je levensmissie' onder de aandacht:

Ontdek je levensmissie facebook

 Je bent van harte welkom om deel te nemen!


Wil je op de hoogte blijven van blogs, tips & events van mij?

Meld je dan hier aan:

Life Alignment tips & events